La Chinatas opprinnelse

La Chinatas historie begynner i 1932, da familiens forfedre begynte å male oliven fra regionen Sierra de Gata. På den tiden ble olivenolje malt i meget rudimentær møller. Olivene ble matet i steinmøller for å bli knust, resultatet ble en pasta. Pastaen ble så matet i en presse for å ekstrahere olivenolje. Pastalagene ble delt med runde plater og ved å legge platene under trykk ble olivenoljen ekstrahert. Olivenoljen ble så dekantert for å skille ut Alpechin, en blanding av vann og oliven avfall.

I dag bruker La Chinata moderne male- og presseutstyr. Resultatet er at mer olivenolje blir ekstrahert i ren og kontrollert omgivelser for å sikre høyeste kvalitet av extra virgin olivenolje.

La Chinata har lenge vært klar kundens sin fokus for sunn og naturlig mat. Vi har strebet å produsere høy-kvalitets produkter under merkevaren ‘La Chinata Gourmet Selection’. I begynnelsen var det produkter basert på La Chinatas beste extra virgin olivenolje, men etter hvert ble produktene utvidet å inkludere bl.a. eddik, honning og salt.

I hundrevis av år har olivenolje blitt brukt som både som legemiddel og i hudpleie. La Chinata videreføre tradisjonen ved å utvikle  et bredt spekter av kosmetikk basert på extra virgin olivenoljes naturlige egenskaper. I fire generasjoner har vår omfattende erfaring i å lage extra virgin olivenolje har gitt oss nødvendig kunnskap om dette produktet for å gjøre mest mulig ut av det som en komponent i kosmetikk/hudpleie produkter.

Som en videreføring av kunnskapen, og for å møte kravene til moderne restaurant/cateringdrift, har La Chinata forsket i mange år stekeprosessen med forskjellige oljer. Resultatet er lansering av flere vegetabilske oljer for å dekke behovene av restauranter og næringsmiddelindustrien.

La Chinata er representert med over 80 butikker i Spania, og har filialer i både Mellom- og Sør-Amerika. Den første butikken i Norge ble åpnet i Stavanger i oktober 2015.